2-Daagse Oudenaarde

Foto-Reportage onderaan deze pagina !

Na een onderbreking van 2 jaar, stond er dit seizoen opnieuw een 2-daags fietsweekend op de kalender. Bestemming, het centrum van de Ronde van Vlaanderen, namelijk Oudenaarde !

Tijdens dit 2-daags fiets-avontuur kregen de 15 deelnemende leden maar liefst 320km voor de wielen geschoven.

Zaterdag-ochtend om 7.30hr vertrokken we in droge weersomstandigheden richting Oudenaarde. De weersvoorspellingen voor de rest van de dag waren ons echter niet gunstig gezind aangezien fikse buien achter elke hoek konden opduiken. Aan een ontspannend tempo werden de kilometers afgemaald, In Rillaar sloeg echter het noodlot toe voor Marnik. Hij kreeg af te rekenen met een kaderbreuk. Helaas kon hij de tocht niet meer verderzetten. Maar gelukkig kon hij bij de groep blijven door mee te rijden met de volgwagen. De eerste halte ,in Haacht ,bereikten we zonder nattigheid. De tweede halte haalden we echter niet zonder gedoopt te worden met Belgisch hemelwater . In Meise kregen we een serieuze wolkbreuk te verwerken. Echter konden we tot tweemaal toe tijdig schuilen zodat we van het ergste gespaard bleven. Al moesten we daarvoor wel een plaatselijke boer zijn schuur een tijdje kraken. Het heerlijke broodje tijdens de stop in Liedekerke leverde ons de nodig energie om de laatste zware 35km in de Vlaamse Ardennen te kunnen overbruggen. De iets minder getrainde leden in ons gezelschap fietsten de laatste 35 km puur op karakter,hingen bergop aan de elastiek maar kregen rug-en morele steun van deze fantastisch groep zodat zij op 2 wankele wielen toch de finish haalden. De heenrit leverde 157km aan een gemiddelde van 24.5km/u, en dan ook nog eens 950 hoogtemeters.

De hotel-keuze was eveneens een schot in de roos. Hotel Leopold was echt top.

Mooie nette kamers, een leuke bar, een defitge fietsgarage, een afspuitstand voor fietsen, … .

Kortom, alles was aanwezig om een wielertoerist het naar zijn zin te maken.

Zondag-ochtend na een stevig ontbijt, trokken we ons terug op gang om richting Boekt te rijden. Wederom werden aan een rustig tempo, over veelal rustige en vlakke wegen, de kilometers afgelegd. Op een lekke band na, kenden we op de terugrit geen pech. Op het Wiezeplein in Wieze hielden we een eerste keer halt voor een koffietje. In Sint-Katelijne Waver werden we weer voorzien van lekkere broodjes. Om 17.00 hr bereikten we samen de eindmeet in Boekt. De terugrit leverde 157km aan een gemiddelde van 26,5km/u, en dan ook nog eens 500 hoogtemeters.

Het besluit van deze 2-daagse :

Een schitterende ervaring, een sterke verbondenheid in de groep en enorm veel sfeer !

Een aanrader voor elk lid van WTC Boekt ! Dus wellicht staat deze 2-daagse volgend jaar terug op de kalender. Dus reserveer snel je plaatsje ( grapje ).

En niet vergeten, een dikke merci voor diegene die deze organisatie in elkaar heeft geknutseld.

Klik op onderstaande foto om de volledige reportage te bekijken.