Driedaagse Wemeldinge 2018!

Vrijdag 31 augustus werd er om 12 uur verzamelen geblazen in Wemeldinge, Zeeland, in Hotel Wemeldinge, voor de deelnemers aan de driedaagse. Na een lekkere spaghetti maakten de fietsers zich op om een rit af te haspelen in het winderige Zeeland. Maar van wind was er geen sprake dit weekend en met temperaturen van twintig graden en meer, was het meer dan aangenaam fietsen.

Willy leidde ons voor zeventig kilometers door de polders en over dijken met prachtige vergezichten als beloning. Na een koffiepauze in Yerseke werd de vrijdagse tocht afgesloten op het terras van het hotel. De dames in het gezelschap kozen er ook voor om Yerseke te verkennen en zelfs voor hetzelfde terras. Maar door een speling van het lot misten de groepen elkaar op een haar. ’s Avonds wachtte ons een zeer verzorgde en lekkere driegangen maaltijd die werd afgesloten met nakaarten over de eerste fiets – of shopping dag.

Het ontbijtbuffet op zaterdagochtend was meer dan voldoende om krachten op te doen voor de Jan Raas route die we gingen afhaspelen. De 130 kilometer lange route bracht ons via de dijken van de Westerschelde, vergezeld door enorme oceaanstomers, naar Vlissingen. Van daaruit ging het door de polders terug naar de thuishaven in Wemeldinge. Natuurlijk werd er gestopt voor een versnapering en een broodje en rond zeventien uur werd het hotel terug bereikt. De dames die Goes onveilig hadden gemaakt, arriveerden ook en na een verkwikkende douche wachtte ons om negentien uur weer een fijn avondmaal. Met een drankje en gezellig keuvelen werd de dag afgesloten.

Op zondagvoormiddag hebben we een bezoek gebracht aan het fruitteeltmuseum in Kapelle, om iets bij te leren over de fruitteelt in de regio. De uitleg van de gids was interessant, de koffie lekker en het stuk appeltaart groot!! Na een laatste lunch en een wandeling rond de jachthaven zat ook dit fijne weekend er weer op.

De driedaagse staat niet zozeer voor grote sportieve prestaties. Maar de fijne sfeer, het leuke gezelschap en de goede organisatie van Willy en Freddy maakten er weer een toppertje van. Als zij de motivatie vinden om te blijven organiseren, kunnen ze op volgend jaar alvast rekenen op mij.

Met sportieve groeten, Dennis.