3-daagse Steenwijk ( Friesland, NL )

Dit jaar trokken we richting Friesland, naar het dorpje Steenwijk een 30tal km voorbij Zwolle.

Na een kleine lunch op vrijdagmiddag, trokken we erop uit met de volledige groep voor een ontspannend fietstochtje van een 60-tal kiliometer langs kanaaltjes en natuurparken. In het dorpje Wolvega pauzeerden we voor een verfrissend drankje en een koekje.

’s Anderendaags op zaterdag was het andere koek, met ritten van 110km en 137km voor de dappersten. Willy leidde zijn groep via de fietsknooppunten langs mooie dorpjes. Ze pauzeerden in Sloten en sloten hun rit af op de markt van Steenwijk. Het tiental dat het wat steviger aanpakte, had het stadje Sneek uitgekozen om te pauzeren. Onder een stralend zonnetje en wat tegenwind werd vervolgens ook koers gezet richting markt van Steenwijk waar de hartelijke samenkomst plaatsvond. Ook de shoppende dames vervoegden de groep op de gezellige markt van Steenwijk.

Mede door de geslaagde boottocht rond Giethoorn op zondagvoormiddag en de overvloedige en lekkere maaltijden, kunnen we spreken van een zeer geslaagde driedaagse.