2-Daagse Oudenaarde 2017

Foto-Reportage onderaan deze pagina !

Onze tweedaagse naar Oudenaarde is alweer achter de rug. Op zaterdag was het verzamelen geblazen aan het buurthuis, …. in de regen ! Elf dapperen vertrokken om 8 uur ….. in de regen !! De tocht verliep vlotjes doch met al snel een paar lekke banden, die echter snel werden gerepareerd …… in de regen !

Bij onze doortocht aan de wei van Rock Werchter werd er rondgekeken of we geen tentsletjes konden spotten. Maar de tentjes waren allemaal dicht …. door de regen !!! Onze eerste stopplaats werd na gezamenlijk overleg overgeslagen, omdat we verkozen om niet te stoppen in …. de regen en door te rijden tot aan onze lunchplaats in Asse …. in de regen. Rond 13 uur zijn we gearriveerd aan de Savarin in Asse, waar enkele van onze vrouwen ons stonden op te wachten, samen met Daniel en Tiziana die eieren voor hun geld hadden gekozen en met de auto naar Oudenaarde waren vertrokken. Na een lekker broodje en enkele koffies zijn we vertrokken richting Geraardsbergen om daar de muur te gaan plat rijden. Langzaamaan werd het droger en droger en de moraal in de groep werd beter en beter. Het niveau van de moppen werden slechter en slechter . Met andere woorden het werd plezanter met de minuut. Voor we Geraardsbergen bereikten, moesten nog enkele technische probleempjes worden opgelost, maar niets kon deze groep van hun stuk brengen. De dapperen die de muur aanvielen, deden dat met zoveel grinta en moral dat zelfs die helling uit de klassiekers geen probleem was voor de mannen van Boekt ! Na een bezoek aan de plaatselijke fietsenmaker om enkele bolides te laten repareren die wat averij hadden opgelopen tijdens de rit, werd de laatste etappe aangevat richting Oudenaarde. De laatste 20 kilometer over een golvend parcours met enige tegenwind vergde toch nog enige krachten om de finish, in dit geval het hotel, te bereiken.

Na een welverdiend biertje en een warme douche werden de verhalen over de regen en het rijden over de muur alsmaar straffer ! Om 19 uur werden we verwacht in restaurant Le Rubin op de markt in Oudenaarde voor ons avondeten. De bestelde gerechten waren dik in orde en de mooie droge avond werd afgesloten op een terras, waar de biertjes vlot werden besteld.

De zondagochtend begon mooi zonnig en na een zeer lekker en uitgebreid ontbijt werd omstreeks 9 u 15 de terugtocht aangevat met een peleton van twaalf ! Tiziana vervoegde onze groep om nog vlotter terug in Boekt te geraken, maar ……. na een half uurtje fietsen begon het te miezeren en te motregenen zodat we ook nu weer de eerste 100 km hebben afgewerkt zonder halt te houden. Niemand wou stoppen om dan weer terug te moeten vertrekken …… in de regen ,zodat we zijn doorgereden tot in Heist-op-den-berg waar er weer een broodje smos op ons lag te wachten. De laatste 50 km werden uiteindelijk probleemloos en droog afgehaspeld tot aan de blokhut, waar iedereen nog een laatste verfrissing nam om het weekend af te sluiten.

Regen of geen regen, er is weer heel wat afgelachen. Het hotel was super, net als het eten in Le Rubin. De sfeer was uitstekend en ook de meegereisde dames hebben zich geamuseerd .

Klik op onderstaande foto om de volledige reportage te bekijken.